onsdag 25. mars 2009

Informasjonsfilm om Sandvika vgs.

De siste ukene har vi jobbet med en reklame/informasjonsfilm om Sandvika videregående skole. Oppgaven gikk ut på at hver gruppe skulle lage en film der vi presenterte skolen og ga informasjon som kan hjelpe nye elever som starter her.

Da vi fikk oppgaven startet vi rett på med å diskutere våre ideer og lage et konsept for filmen. Vi startet med å skrive hva vi ønsket ha med og begynte deretter å lage et manus.

I ukene etterpå, gjorde vi ferdig manuset vårt og startet med filmingen og tok bilder. Planen var at vi skulle spille litt på folks fordommer og vi valgte derfor at filmen skulle følge en jente gjennom hele rundturen, nemmelig i en ”typisk” Sandvika jente, altså som mange tror en oversminket og sossete person. Vi kledde opp Bettina og startet filmingen. Til rundturen i skolen skulle vi ha et flyvertinne-konsept, altså skulle Bettina bruke de velkjente bevegelsene en flyvertinne bruker når hun forklarer sikkerhetsreglene om bord i et fly.

Dessverre gikk ikke alt som vi hadde håpet og planlagt. For det første så fungerte ikke gruppa så bra. Alle hadde forskjellig innblikk i hvordan denne oppgaven skulle utføres og i stede for å komme til enighet første det til litt splittelse i gruppa. Vi gjorde alle vårt beste, men manglet til en hver tid et gruppemedlem og kom derfor ikke så raskt i gang som vi hadde håpet. Vi hadde også store problemer fordi skolen har utstyrt oss med et svært dårlig redigeringsprogram som klikka hver gang man gjorde en endring. Hver gang man gjorde en endring så måtte man lagre det man hadde gjort, før man måtte avslutte programmet, og deretter starte det opp igjen. Av og til klarte programmet å henge seg opp og vi fikk ikke lagret endringene og måtte slå pc’en helt av for å kunne fortsette. Dette tok unødvendig mye tid og krefter.

På grunn av dette programmet så endte det med at vi satt på skolen helt fram til kl 21 på torsdagen, dagen før framføringen, tiltross for at vi hadde jobbet med prosjektet mye og lenge i forveien. Det som var ekstra bittert var at programmet hang seg opp nok en gang på slutten, men forskjellen denne gangen var at vi mistet store deler av det vi hadde jobbet med!
Det endte med at vi måtte lage en alternativ film og vise denne i klassen.

Alt i alt, så var dette et interessant prosjekt, men jeg mener at det var helt feil å gi denne oppgaven til oss som ikke har ordentlig redigeringsprogram og kanskje ikke filmkamera. Denne oppgaven burde ikke SSP ha fått, men MK.

Ingen kommentarer: